Avokado-jokirapusalsa

Määrä: 18 cocktailpalaa

Ainekset:

  • 6 viipaletta Maalahden Limppua
  • ½ avokado
  • 1 rkl ranskankermaa
  • ½ mango
  • 50 g (18 kpl) kuorittuja jokiravunpyrstöjä
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ pieni valkosipulinkynsi
  • 1 varsi tilliä
  • ½ limen mehu

Leikkaa Maalahden Limpun viipaleista reunat pois ja leikkaa sen jälkeen viipale kolmeen osaan.

Leikkaa avokadot ja mango pieniksi saman paksuisiksi kuutioiksi. Sekoita ranskankerma joukkoon.
Mausta valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja limenmehulla.

Nostele seos leipäpalojen päälle ja koristele jokiravunpyrstöillä ja tillillä.

 

Viinisuositus
Mangon makeuden ja avokadon johdosta valittavan viinin tulee olla runsaan hedelmäinen. 
Mikäli viinissä on annoksestakin löytyvää limearomikkuutta, onnistuu yhdistelmä entistä 
paremmin.  Suosittelisin runsaan hedelmäisiä, australialaisia riesling-viinejä.  

Resepti: Antti Puromies 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti