Jouluinen juuressalaatti lämminsavusiiasta ja Maalahden Limpusta

Ainekset (n. 6 henkeä):

  • 6 siivua Maalahden Limppua
  • 2 kpl punajuurta
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso lanttu
  • 2 naurista
  • 1 bataatti
  • 300g lämminsavusiikaa (ruodoton)
  • 1 fenkoli
  • 1 punasipuli
  • 100 g siianmätiä
  • 1 puntti tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 oksaa tuoretta persiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 500 g erilaisia salaatteja

Kuutioi leipäsiivut.
Lämmitä pannussa oliiviöljy ja lisää sinne murskattu valkosipulinkynsi.
Paista leipäkuutioista varovasti krutonkeja ja mausta ne tuoreella persiljasilpulla.

Kuori ja pilko juurekset paloiksi.
Keitä juurekset kukin erikseen kypsiksi ja jäähdytä.

Viipaloi sipuli ja fenkoli paperinohuiksi siivuiksi kylmään veteen ja anna olla siellä
vähintään kaksi tuntia. Ne muuttuvat kylmässä vedessä rapeiksi.

Revi salaatit pieniksi ja pese huolellisesti kylmässä vedessä.

Asettele juurekset, salaatit, krutongit, kala, fenkoli ja sipuli ilmavasti vadille kerroksittain.
Koristele tillillä ja siian mädillä.

Salaatille sopii hyvin kastikkeeksi esim. kermaviili- tai viinietikkakastike.

Tarjoile kastike erikseen.

Resepti: Antti Puromies