Kalkkunarulla

Ainekset (4 annosta):

  • 1,3 kg kalkkunan fileerulla
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl chilitahnaa (vahva)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Kuorrutukseen:
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 viipaletta Maalahden Limppua


Ota kalkkunanfileerulla huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Sekoita kulhossa rypsiöljy, karkea Dijon sinappi, suola, vahva chilitahna ja hienonnetut valkosipulinkynnet keskenään.

Levitä seos kalkkunanfileerullan pinnalle. Kypsennä lihaa ensin 200 asteessa 40 minuuttia ja laske lämpötila sitten 150-175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia.

Poista fileerullasta verkko ja sivele pinta munankeltuaisella ja sinapilla.
Ripottele pinnalle rouhittua Maalahden Limppua ja paista vielä 250 asteessa, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa seuraksi höyrytettyjä vihanneksia.

Resepti: Hellapoliisi