Konvehdit

MANSIKKA-MINTTUKONVEHDIT

Ainekset:

  • Maalahden Limppua
  • 200 g tummaa suklaata (vähintään 60 %)
  • 20 g kaakaorasvaa
  • kuivattuja mansikoita
  • tuoretta minttua

Kuutioi Maalahden Limppua pieniksi kuutoiksi siten, että kuoriosaa ei jää kuutioihin.
Sulata tummaa suklaata ja kaakaorasvaa varovasti vesihauteessa.
Lisää joukkoon hiukan hienonnettua minttua ja hienoksi raastettua mansikkaa.
Kuivata leipäkuutiot uunissa miedossa lämmössä siten, että ne ovat ihan kuivia.
Sekoita suklaata leipäkuutioiden joukkoon sen verran, että ne sekoittuvat massaksi.
Nostele lusikalla leivinpaperin päälle halutun kokoisia kasoja ja koristele kuivatulla mansikkaraasteella sekä tuoreella mintulla.

 

MAITOSUKLAAKONVEHDIT

Ainekset:

  • Maalahden Limppua
  • 200 g tummaa suklaata (vähintään 60 %)
  • 20 g kaakaorasvaa
  • 75 g hyvää maitosuklaata
  • 250 g kuohukermaa

Kuorrute:
Hienonna Maalahden Limppua tehosekoittimessa puruksi.
Sulata tummaa suklaata ja kaakaorasvaa varovasti vesihauteessa.

Suklaamousse:
Rouhi maitosuklaa veitsellä pieneksi puruksi.
Kiehauta kerma, kaada maitosuklaan päälle ja sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi.
Jäähdytä massa kylmässä.
Sekoita suklaamassa yleiskoneella kuohkeaksi.

Konvehti:
Muotoile suklaamoussesta kuumalla lusikalla pieniä nokareita ja pudota ne yksitellen varovasti sulaan suklaaseen.
Nosta pallero heti pois suklaasta ja pyörittele leipäpurussa.
Nosta pallero leivinpaperille ja aseta kylmään.
Säilytä konvehdit kylmässä ennen tarjoilua.

 

JÄÄTELÖKONVEHDIT

Ainekset:

  • Maalahden Limppua
  • Mövenpick Swiss chocolate jäätelöä
  • 200 g tummaa suklaata (vähintään 60 %)
  • 20 g kaakaorasvaa
  • gourmet savusuolaa

Laita jäätelöä kahden leipäviipaleen väliin.
Pakasta vuorokauden yli pakastimessa.
Sulata tummaa suklaata ja kaakaorasvaa varovasti vesihauteessa.
Leikkaa "sandwicheistä" reunat pois ja kuutioi kolmeen osaan
Kasta palat sulaan suklaaseen ja ripottele päälle savusuolaa ja pakasta heti uudestaan
Pidä huoli, että leipäkuutiot eivät sula missään vaiheessa
Säilytä konvehdit pakkasessa ja nosta esille juuri ennen tarjoilua


Reseptit: Antti Puromies