Lohitartar

Ainekset (30 annosta):

  • Maalahden Limppua
  • 1 kg lohikuutioita
  • 1 osa suolaa
  • 2 osaa sokeria
  • raastettua sitruunan kuorta
  • valkopippuria
  • silputtu basilika
  • ½ dl Dijon-sinappia
  • 1 dl créme fraichea

Peitä lohikuutiot suolalla ja sokerilla.
Lisää raastettu sitruunankuori.
Anna imeytyä 10-15 minuuttia.
Kaada ylimääräinen neste pois. 

Sekoita valkopippuri, basilika, sinappi ja créme fraiche. 
Kierrä seos tangoksi muovifolioon ja laita pakastimeen.

Leikkaa jäätyneestä rullasta sopivia annospaloja.
Asettele palat Maalahden Limpun viipaleille.

Koristele salaatilla ja basilikalla.

Erinomainen alku- ja cocktailruoka.

Resepti: Antti Puromies