Maalahden Limppua ja kurpitsamoussea ilmakuivatun kinkun kera

Ainekset:

  • 500 g talvikurpitsaa (oranssi) kuorittua ja puhdasta (ilman siemeniä)
  • 100 g sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 50 g voita
  • 500 g ranskankermaa (Valio, koska vaahtoutuu)
  • 2 rkl avokadoöljyä
  • 3 kpl liivatelehteä
  • suolaa
  • pippuria


Pilko kurpitsa ja sipulit paloiksi. Kuullota sipulit ja kurpitsat voissa.
Lisää vettä siten, että kurpitsat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi.
Siivilöi niin, että neste jää talteen, tarvitset sitä mahdollisesti soseuttamiseen.

Soseuta kurpitsat hienoksi soseeksi tehosekoittimessa. Soseen pitää jäädä mahdollisimman paksuksi.
Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.

Lisää sosetta 500 g sekä ranskankermaa 500 g samaan kulhoon ja vatkaa niin kauan, että se pysyy muodossaan.
Mausta avokadoöljyllä ja pippurilla.
Jos haluat moussesta lohkeavamman, lisää liivatteet mousseen; liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä n. 3 rkl kurpitsapyrettä-/sosetta ja lisää liivatteet sinne ja sekoita huolellisesti.

Tarjoile ilmakuivatun kinkun sekä Maalahden Limpun kera.

Resepti: Antti Puromies