Maalahden Limpun maitosuklaa-trifle

Määrä: 4 henkeä

Ainekset:

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 espressokahvi n. 25 ml
  • 1 appelsiini
  • 8 rkl maustamatonta jogurttia
  • 1 pieni pala tummaa suklaata (koristeluun)
  • 150 g suklaa tuorejuustoa
  • 150 g Valion ranskankermaa (ainoa, joka vaahtoutuu vispatessa)
  • 1 rkl ruokosokeria

Hienonna Maalahden Limppu-viipaleet pieniksi kuutioiksi.

Mausta limppukuutiot espressolla.
Kuori appelsiinit veitsellä siten, että niihin ei jää ollenkaan kuorta.
Leikkaa appelsiinista hedelmälihat pois ja purista kannasta mehu talteen.
Leikkaa hedelmäliha helposti syötäviksi paloiksi.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja vatkaa ne kevyeksi vaahdoksi.
Vaahdon tulee olla notkeaa ja hiukan valuvaa.
Laita lasin pohjalle maustettuja limppukuutioita.
Lado päälle appelsiinia ja niiden päälle hiukan ruokosokeria.
Valuta suklaamoussea appelsiinien päälle ja vielä sen päälle Maalahden Limppua.
Lisää hiukan appelsiinin mehua, 2 rkl maustamatonta jogurttia ja raasta tummaa suklaata.
Annoksessa tulee näkyä hyvin kerrokset.

Appelsiinin voi korvata esim. marinoiduilla kirsikoilla, omenalla tai marjoilla.

Resepti: Antti Puromies