Mansikkakakku

Ainekset (26 cm irtopohja kakkuvuoka):

Pohja:

  • 6-8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 50 g pehmeää suolatonta voita

Moussekakku:

  • 1 l kermaa
  • 400 g mansikkapyrettä tai sokeroimatonta mansikkahilloa
  • 200 g tomusokeria
  • 4 kpl liivatetta

Hienonna leipä muruksi tehosekoittimessa.
Lisää pehmeä voi leipäpurujen joukkoon siten, että massa 
pysyy edelleen murusena, mutta on muovailtavaa.
Laita kakkuvuoan pohjan päälle leivinpaperi.
Painele pohjan päälle leipäseos tiiviiksi kerrokseksi

Liota liivatteet huolellisesti kylmässä vedessä.
Ota 0,5 dl mansikkapyrettä kattilaan ja lämmitä sitä varovasti (älä kiehauta).
Lisää liotetut liivatelehdet.

Vatkaa kevyt kermavaahto sokerista sekä kermasta.
Yhdistä ja sekoita kylmä ja lämmitetty mansikkapyree ja nostele 1/3 osa kermavaahdosta varovasti pyreen joukkoon.
Lisää loput kermavaahdosta ja laita massa kakkuvuokaan leipäpohjan päälle. 
Hyydytä jääkaapissa ainakin n. 6 tuntia. Kakun voi myös pakastaa.

Koristele kakku mansikoilla sekä Maalahden Limpusta tehdyllä leipäpurulla.

Resepti: Antti Puromies