Nopea kasvisvoileipäkakku

Määrä: 6 annosta

Ainekset:

  • 1 pkt Maalahden Limppu -leipäviipaleita
  • Kostutus:
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • ¼ kasvisliemikuutio
  • Täyte ja kuorrutus:
  • 250 g turkkilaista jogurttia
  • 1 dl raastettua kurkkua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • 1-2 dl ituja
  • 100 g fetajuustoa
  • Pinnalle:
  • vuonankaalia
  • 1 dl ituja
  • 50 g fetajuustoa
  • 1 pieni punasipuli renkaina
  • 5-10 miniluumutomaattia

"Tekeekö mieli herkullisia voileipiä? Valmista helppo voileipäkakku, jonka voit täyttää ja kuorruttaa rennolla otteella. Tämä valmistuu hetkessä. Omat lempitäytteet ovat toki sallittuja." - Hellapoliisi
 

Leikkaa leipäviipaleista reunat.
Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio joukkoon.
Laita kolme leipäviipaletta vierekkäin ja kostuta.
Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon ja raasta kurkku.
Purista kurkusta ylimääräinen neste ja lisää raaste jogurtin joukkoon.
Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella suolaa.
Tarkista maku.

Levitä kolmasosa täytteestä leipäviipaleille ja ripottele päälle ituja.
Nosta toinen leipäkerros päälle, kostuta ja levitä päälle kolmasosa täytteestä.
Ripottele päälle kuutioitua tai murustettua fetajuustoa.
Nosta päälle kolmas leipäkerros ja levitä loput täytteestä pinnalle.
Koristele vuonankaalilla, iduilla, paloitellulla fetajuustolla, punasipulirenkailla ja miniluumutomaateilla.
Nosta hetkeksi kylmään ennen tarjoilua.
Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi