Paneroitu karitsan kare

Määrä: 4 hengelle

Ainekset:

  • 4 viipaletta Maalahden Limppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 kpl karitsan karetta
  • Dijon-sinappia

Kuorrute:

Laita leipäsiivut, valkosipuli ja yrtit tehosekottimeen ja aja tasaiseksi puruksi.

Karitsa:

Putsaa karitsan kare huolellisesti kalvoista ja ylimääräsestä rasvasta.
Mausta suolalla ja paista lihaan väri paistinpannulla.
Voitele kare paistamisen jälkeen dijon-sinapilla ja painele pinnalle leipäpurua.
Aseta kare uuniin 120-asteeseen.
Paista karitsan karetta, kunnes mieleinen kypsyys löytyy.
Anna lihan levätä paistamisen jälkeen lämpimässä paikasssa n. 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Sama kuorrute sopii myös muille lihoille, kuten possulle ja kanalle.

Maalahden Limppu suosittelee kokeilemaan kuorrutetta myös joulukinkulle.


Viinisuositus
Karitsan intensiivinen aromikkuus ja yrttien tuoma mausteisuus sopivat 
aromeiltaan tummasävytteisen, lähes hillomaisen punaviinin seuraan.

Resepti: Antti Puromies 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti