Rommirusina Maalahden Limpun tapaan

Määrä: 6 annosta

Ainekset:

  • 200 g Maalahden Limppua
  • 200 g rusinoita
  • 2 dl tummaa rommia
  • 100 g ruokosokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 l maustamatonta jogurttia tai 600 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 150 g ruokosokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Jauha Maalahden Limppu tehosekoittimella hienoksi puruksi.

Kaada rommi rusinoiden päälle. Lisää 100 g sokeria. Kiehauta 1 dl vettä ja lisää rusinoiden sekaan.
Turvota rusinoita liemessä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Valuta maustamattomasta jogurtista ylimääräinen neste harsoliinan läpi. Anna valua vähintään kolme tuntia. Jogurttia pitäisi jäädä n. 600g.
Mikäli käytät turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia, ei valutusta tarvita.

Sekoita 150g sokerista ja kuohukermasta löysä kermavaahto,
joka pysyy juuri ja juuri muodossaan. Sekoita valutettu jogurtti varovasti kermavaahdon sekaan.

Valuta liemi rusinoista siivilän kautta talteen. Hienonna rusinat veitsellä pieniksi.
Sekoita Maalahden Limppu-puru rusinoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa rommilientä seokseen,
jotta se maistuu hyvältä ja on sopivan kosteaa.

Lisää jogurttimousse ja rusinaleipäseos kerroksittain lasiin.

Resepti: Antti Puromies