Rosolli

Ainekset (8 henkeä):

  • 6 viipaletta Maalahden Limppua
  • 4 keitettyä porkkanaa
  • 4 etikkapunajuurta
  • 2 maustekurkkua
  • 1 omena
  • 1 sipuli
  • 8 matjes-sillifilettä
  • ripaus pippuria myllystä​

ROSOLLI

Kuori kasvikset ja omenat. Poista siemenkota omenoista.
Leikkaa kaikki ainekset pieniksi, tasakokoisiksi paloiksi. Keitä porkkanakuutiot kypsiksi ja jäähdytä nopeasti. 
Asettele ainekset kerroksittain muottiin ja nosta muotti varovasti pois.
Lisää silli pieninä kuutioina.
 

ROSOLLIN KASTIKE

Ainekset:

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 rkl punajuurien lientä värjäämiseen
  • mustapippuria myllystä​

Sekoita vuohenjuusto ja punajuuriliemi keskenään.
Tarkista, että kastike on valuvaa.
Mausta kastike. 


Resepti: Antti Puromies