Savulohi-sushikakku

Määrä: 8 annosta

Ainekset:

  • Pohja:
  • 150 g Maalahden Limppua
  • 50 g sulatettua voita
  • Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 600 g ruohosipulituorejuustoa
  • 200 g lämminsavustettua lohta
  • 2 dl katkarapuja
  • 1 ruukku tilliä
  • limepippuria maun mukaan
  • 1 limen mehu
  • Koristeluun:
  • pieni paketti valmiita maki-susheja
  • säilöttyä inkivääriä
  • wasabia

"Savulohi-sushikakku on helppotekoinen ja juhlava herkkukakku, joka maistuu kaikissa juhlissa. Tyylikäs kakku kruunaa kevään ja kesän juhlat ja on mukavan ruokaisa. Tämä kakku katoaa pian parempiin suihin. Mehevä pohja valmistetaan Maalahden Limpusta ja sulatetusta voista." - Hellapoliisi


Laita Maalahden Limppu -leipäviipaleet tehosekoittimeen ja hienonna muruiksi.
Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sekoita keskenään.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22 cm.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Lusikoi tuorejuusto kulhoon.
Laita joukkoon puhdistettu lämminsavulohi, katkaravut, hienonnettu tilli ja limepippuria maun mukaan. Sekoita.
Purista limen mehu juomalasiin ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes saat nestettä puoli desilitraa. Kuumenna kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi lusikalla. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan leipäseoksen päälle ja tasoita pinta.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta varovasti veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen.
Siirrä tarjoiluvadille.
Leikkaa maki-sushit ohuemmiksi viipaleiksi ja laita kiertämään kakun reunaa pitkin.
Laita jokaisen palan kohdalle nokare wasabia ja pieni pala säilöttyä inkivääriä.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Resepti: Hellapoliisi