Suomi 100 -menu, alkuruoka: Maalahden Limpun graavisiika

Valmistusaika: 30min

Määrä: 4-6 hengelle

Ainekset:

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 200 g ruodotonta siikafileetä
  • 4 cl Napue-giniä
  • n. 75 g karkeaa merisuolaa
  • 30 g karpaloita

Hienonna kaksi viipaletta Maalahden Limppua tehosekoittimessa muruiksi. Murskaa karpaloita hieman esimerkiksi morttelissa, älä soseuta. Aseta siikafilee nahkapuoli alaspäin matalareunaiseen astiaan. Kaada päälle Napue-gini. Sekoita suola ja Maalahden Limpun murut keskenään ja suolaa siikafilee leipä-suolaseoksella. Lisää päälle karpalot.

Käännä filee astiassa nahkapuoli ylöspäin. Peittele esimerkiksi leivinpaperilla ja laita päälle kevyt paino. Siirrä kala jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi.

Leikkaa tarjoilua varten loput leipäviipaleet ohuiksi tangoiksi tai pieniksi kuutioiksi. Leikkaa graavisiika siivuksi tai pieniksi kuutioiksi (tartariksi).
Asettele kalasiivut ja leipäpalaset sekaisin tarjoiluvadille. Tarjoile siian mädin, ranskankerman ja punasipulin kanssa.
Koristele esimerkiksi tillillä ja karpaloilla.

Reseptit: Antti Puromies​