Brysselkålstillbehör

Mängd: 2-4 portioner

Ingredienser:

  • vatten
  • en gnutta salt
  • 500 g brysselkål
  • 10 skivor Malax Limpa
  • en klick smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100-200 g fetaost
  • svartpeppar från kvarnen
  • salt vid behov

”Brysselkålstillbehör, enkelt att tillreda, men smakar underbart till vardag och fest. Servera som tillbehör till huvudrätten eller ta med i matsäcken till jobbet.” - Hellapoliisi

 

Koka upp vattnet och tillsätt saltet och brysselkålen. Låt koka i några minuter och häll av vattnet. Skär bort en bit av roten och halvera kålen om du vill.

Skär brödskivorna Malax Limpa i jämnstora små kuber och stek dem i smör i en panna.

Lägg i brysselkålen och de finskurna vitlöksklyftorna och vänd tills brysselkålen får en vacker yta.

Smula i fetaost och krydda med svartpeppar och vid behov en gnutta salt.

Kontrollera smaken och servera!

Recept: Hellapoliisi