Grön linssoppa och krispiga krutonger av Malax Limpa

”Av linser tillreder du förmånligt en verkligt delikat och trendig soppa, som du kan krydda efter egen smak med olika österländska kryddor. Den här soppan smakar underbart en kall vinterdag. Soppan kronas av krispiga krutonger av Malax Limpa. Prova! - Hellapoliisi

Mängd: 2-3 portioner

Ingredienser:

  • 2 tsk olja
  • 1 stjälk citrongräs, rotdelen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl färsk ingefära
  • 1 liten lök
  • 1 grön chilipaprika
  • 2 förpackningar (380/230 g) konserverade gröna linser
  • 7 dl vatten
  • svartpeppar från kvarnen
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ½ dl kokosmjölk
  • ½ kruka färsk koriander
  • Dessutom:
  • 3-4 skivor Malax Limpa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rypsolja

Behandla först grönsakerna.

Finhacka citrongrässtjälkens rotdel, vitlöksklyftan och den färska ingefäran.

Skala och finhacka löken och den gröna chilipaprikan.

Låt de konserverade linserna rinna av.

Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt citrongräset, vitlöken, ingefäran, löken och chilin. Vänd en stund på hög värme och lägg i de avrunna linserna, vattnet, buljongtärningen och kokosmjölken.

Låt sjuda i ca 15 minuter.

Avsmaka.

Finfördela färsk koriander på ytan.

Skär Malax Limpan i jämnstora kuber oh skala och finhacka en vitlöksklyfta. Hetta upp en droppe rypsolja i en panna och rosta brödkuberna och vitlöken tills de har vacker färg och är krispiga.

Servera brödkuberna med den ångande soppan.

Receptet: Hellapoliisi