Hallontiramisu à la Malax Limpan

Ingredienserna (6 portioner): 

  • 12 skivor Malax Limpa
  • 2 dl espressokaffe
  • 4 cl amaretto
  • 300 g färskost (mascarpone)
  • 200 g kesella/kvar
  • 5 dl vispbar vaniljsås
  • 6 st. gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 liter färska hallon​


Ta ut rundlar av skivad Malaxlimpa.
Blanda kaffe och amaretto
Doppa skivorna i kaffe-amarettoblandningen.

Färskostmousse
Blanda kvarg och färskost
Värm upp lite grädde och lägg i den väl upplösta gelatinen
Tillsätt kvarg-smältostblandningen i grädden, först endast litet åt gången,
och sedan då blandningen blivit jämn tillsätts resten.
Rör in vaniljsåsen i kvarg-ostblandningen och tillsätt resten av grädden.
(En pösigare blandning får du om du vispar vaniljsåsen först)
Lägg en fuktad brödskiva i botten av en skål
Lägg hallon på brödet och klicka på mousse.
Fyll på med ett likadant lager.
Låt skålarna stå i kallt ca en timme.
Dekorera med chokladkross och hallon.


Reseptit: Antti Puromies