Halloumismörgåsar

”Höstens färgprakt uppträder som ett varierande naturkonstverk. Nu är det en härlig stund att mysa hemma och i familjens sköte njuta av delikat småvarmt. Dessa välsmakande salta munsbitar lämpar sig bra exempelvis för att smörja kråset under helgen eller bara som ett lätt kvällsmål till vardags.” - Hellapoliisi

Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

  • 4 skivor Malax Limpa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 300 g halloumiost i skivor
  • 2 msk olivolja
  • 4 ringar färsk ananas
  • 4 miniplommon- eller körsbärstomater
  • en nypa torkad basilika eller oregano
  • Till garnering:
  • färsk basilika
  • (svartpeppar från kvarnen)

Skala och finfördela vitlöksklyftan. Hetta upp oljan i en panna och lägg vitlöken och limpskivorna i pannan och stek på vardera sidan. Lyft åt sidan.

Hetta upp olivoljan i en panna och stek halloumiskivorna på vardera sidan tills de får litet färg och mjuknar.

Stek också ananasringarna och miniplommon- eller körsbärstomaterna på vardera sidan. Bygg upp smörgåsarna så att halloumiskivan är undertill och ananasringen ovanpå. Lägg en tomat i mitten. Strö på torkad basilika eller oregano och garnera med färsk basilika. Om du så önskar kan du grovmala en aning svartpeppar på ytan.
 

Recept: Hellapoliisi