Malax Limpans Historia

 

Malax Limpan har sitt ursprung i Malax i Åminne som ligger i närheten av Vasa. Malax Limpan har tillverkats för försäljning från och med år 1906. Under den första tiden gjordes försäljningsresorna från Åminne till Vasa torg i roddbåt och med hjälp av segel. Som en typisk skärgårdslimpa blev Malax Limpan snabbt en favorit på det svenskspråkiga kustområdet. Efterfrågan växte och man började leverera Limpan också till butiker i den ekonomiska regionen.

 

 

Nuförtiden tillverkas Malax Limpan i en toppmodern produktionsanläggning i Vasa enligt det ursprungliga receptet helt av råg, utan konserverings- och tillsatsämnen. Den traditionella bakningsmetoden garanterar den äkta Malax Limpans fina, naturliga smak. Den räcker länge och kan användas på många olika sätt, en verklig specialitet bland bröd.

 

 

Receptet är en noggrant bevarad hemlighet, men numera har man avslöjat hemligheten så pass mycket att alla kan läsa ingredienserna på limpans omslag. Endast Malax Limpan Ab tillverkar den äkta Malax Limpan.

 

"Bagar-Kalle" Karl Malmberg

 

Anna MalmbergMalax Limpans recept-historiebok innehåller mer berättelser om företagets och limpans historia.

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna