Lammsandwichar på medelhavsvis

”De här vårliga delikatessandwicharna kan du servera exempelvis till påskmåltiden. Mättande, välsmakande och enkelt!” - Hellapoliisi

Mängd: 8 portioner

Ingredienser:

  • 8 skivor Malax Limpa
  • 400 g lammfärs
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk torkad mynta
  • 10 gröna oliver
  • Svartpeppar från kvarnen
  • 1 dl olivröra (tapenade)
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 g småsparris
  • 50 g fetaost
  • Till garnering:
  • oliver

Lägg lammfärsen i en skål. Skala och hacka löken.

Hetta upp olivoljan i en panna och sautera löken. Låt svalna.

Tillsätt den svalnade lökblandningen, salt, torkad mynta och hackade oliver till färsen. Mala ned svartpeppar. Rör om till en jämn smet och forma åtta lika stora biffar. Stek dem på vardera sidan i het panna.

Bred olivröra på skivorna av Malax Limpa och lägg lammfärsbiffarna ovanpå. 

Koka upp vattnet. Skär av en bit från rotändan av småsparrisarna och lägg saltet och småsparrisarna i det kokande vattnet. Låt koka i några minuter, låt rinna av.

Lägg småsparrisarna, smulad fetaost och oliver på sandwicharna. Servera!


Recept: Hellapoliisi