Malax Limpa och blåmusslor

”Tillred stiliga snacks till kalas eller kvällsmat. Den mustiga och välsmakande Malax Limpan smakar gott med blåmusslor.” - Hellapoliisi

Mängd: 2-4 portioner

Ingredienser:

  • 2-4 skivor Malax Limpa
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Dessutom:
  • 1 tsk smör
  • 500 g färska blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 dl vitvin
  • 1 dl grädde
  • salt från kvarnen

Skölj blåmusslorna i kallt vatten och borsta dem ordentligt.
Skala och finfördela schalottenlökarna och vitlöksklyftan.
Hetta upp smöret i en kastrull och sautera lökarna en stund.

Tillsätt vitvinet och låt koka upp. Tillsätt blåmusslorna och koka på hög värme i 3-5 minuter. Tillsätt grädden och salt från kvarnen.
Koka upp.

Skala och finfördela vitlöksklyftan. Rosta brödskivorna med vitlöken i het panna på vardera sidan. Servera blåmusslorna som följeslagare.

Receptet: Hellapoliisi