Mustiga romsmörgåsar

Mängd: 16 portionsbitar

Ingredienser:

  • 8 skivor Malax Limpa
  • 200 g smetana
  • 1 liten rödlök
  • svartpeppar från kvarnen
  • några kvistar dill
  • 100 g regnbågsrom
  • Till garnering:
  • dill

”Mustiga romsmörgåsar passar fint när man firar kväll eller som snacks på alla slags fester. Den mustiga Malax Limpan bevarar sin mustighet, även om den blir tvungen att vänta på sin tur att komma på serveringsbordet.
Laga fyllningen färdig, skär bröden i munsbitar och ös på fyllningen med sked.” - Hellapoliisi


Skär skivorna Malax Limpa i fyra delar och lägg upp på ett serveringsfat.

Blanda den finfördelade rödlöken och svartpeppar från kvarnen i smetanan. Finfördela dillen och tillsätt med den upptinade och avrunna rommen. Blanda till en jämn blandning. Kontrollera smaken.

Ös med sked fyllningen på brödbitarna och garnera med dill.

Förvara bitarna skyddade med plastfolie i kylskåp tills de serveras.

Receptet: Hellapoliisi