Sillsallad à la Malax Limpan

Ingredienserna (6 personer):

  • 200 g Matjessillbitar
  • 3 kokta ägg
  • 150 g crème fraiche
  • 100 g rom (av lax, sik eller siklöja)
  • 1 rödlök
  • 6 skivor Malax Limpa
  • dill


Koka äggen och låt svalna tills de är kylskåpskalla.

Skiva rödlökarna i papperstunna skivor med en
grönsaksskärare. Lägg skivorna i kallt vatten.

Skär brödskivorna i tre delar på längden och dela
dem sedan på mitten.

Skär äggen i klyftor.

Rada sillbitarna, limpstavarna, äggklyftorna och
rödlöksskivorna växelvis på tallriken. Toppa salladen
med små klickar av crème fraiche och rom. Garnera
salladen med dillkronor och smaksätt med
svartpeppar och eventuellt gourmetsalt.

Receptet: Antti Puromies