Sillsallad

Mängd: 8 personer

Ingredienser:

  • 6 skivor Malax Limpa
  • 4 kokta morötter
  • 4 inlagda rödbetor
  • 2 ättiksgurkor
  • 1 äpple
  • 1 lök
  • 8 Matjes sillfiléer
  • en nypa peppar från pepparkvarn

Skala grönsakerna och äpplet. Ta ut kärnhuset ur äpplet.

Skär alla ingredienser i små, jämnstora bitar. Koka morotstärningarna
mjuka och kyl ned snabbt.
Rada ingredienserna i lager i en form och ta försiktigt bort formen.

Tillsätt sillen i små tärningar.

Sås till sillsalladen:
Blanda getost och rödbetssaft.
Se till att såsen är rinnande.
Krydda såsen.

  • 150 g mjuk getost
  • 1 msk rödbetssaft för färgen
  • svartpeppar från pepparkvarn

Recept: Antti Puromies