Svamppirog av Malax Limpa

Svamppirog av Malax Limpa
100 g Malax Limpa i småsmulor
100 g Vetemjöl
100 g Smör
150 g Kantareller
150 g Trattkantareller
200 g Crème fraiche smaksatt med lök
2 st. Ägg
2 st. Vitlöksklyftor
50 g Hackad persilja
1 st. Rödlök

Botten:

Finfördela Malax Limpan till småsmulor i en mixer.
Låt smöret mjukna och blanda vetemjölet och småsmulorna av Malax Limpa i smöret.
Rulla in degen i en färskfolie och ställ i kylskåpet för två timmar.
Kavla degen tunn mellan bakplåtspapper och lägg pirogen i en skål med en diameter på ca 30 cm.
Grädda en stund i ugnen tills bottnen hårdnar.

Massa:

Skär lökarna i skivor och sautera med svampen.
Tillsätt persilja, peppar och salt.
Tillsätt ännu den smaksatta crème fraichen.
Kyl ned massan en aning och tillsätt äggen.
Sätt massan i pirogformen med den isatta degen och grädda i ugn tills pirogen stelnar.
Kyl av och servera.