Vöner-sallad

"Köttsubstitut är nu populära. Vöner är en ”vegetarisk kebab”, som är välsmakande i såväl kalla som varma rätter. Den fungerar också i sallader, som du kan servera både till lunch och fest. Malax Limpan kompletterar salladen och när den rostats krispig ger den också delikat tuggmotstånd i salladen."- Hellapoliisi

Ingredienserna:

  • 100 g salladsblandning
  • 200 g gula körsbärstomater
  • 1-2 skaft bladselleri
  • 1 rödlök
  • ½ röd paprika
  • 200 g Vöner -köttsubstitut eller annan ”vegetarisk kebab”
  • ½ liten zucchini
  • 1-2 msk ättika
  • 2 tsk socker
  • 5 skivor Malax Limpa
  • 1 vitlöksklyfta

Dressing:

  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av 1 citron
  • 1 msk senap
  • ½ dl rybsolja
  • en gnutta socker

Lägg grönsaksblandningen i en salladsskål eller på ett -fat.

Klyv körsbärstomaterna och skär bladselleriskaften i tunna skivor. Skala rödlöken och skär i tunna ringar. Skär paprikan i bitar.

Vänd ned ingredienserna i salladen tillsammans med Vönern.

Riv zucchinin grovt och blanda i ättika och socker och låt den ta smak en stund. 

Skär Malax Limpan i små kuber och finfördela vitlöksklyftan. Rosta ingredienserna i panna, tills brödkuberna är krispiga. Vänd ned i salladen.

Tillred dressingen. Skala och finfördela vitlöksklyftan. Sätt den i en skål tillsammans med citronsaften och senapen. Blanda om och tillsätt rypsoljan och sockret under omröring. Kontrollera dressingens smak. Tillsätt vid behov mer socker.

Rör ned dressingen i salladen.

Servera!

Receptet: Hellapoliisi