Vinbärsglasstårta

”Sensommarens syrliga bär passar utmärkt som smakpar till Malax Limpan.
Laga en överraskande glasstårta och servera den exempelvis åt överraskningsgäster.” - Hellapoliisi


Ingredienserna (6 portioner):

  • 325 g Malax Limpa i skivor
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 tl vaniljsocker

Fyllning:

  • 1 l vaniljglass
  • 2-3 dl röda vinbär

Till garnering:

  • färska hallon


Finmala skivorna Malax Limpa i mixer.
Lägg krosset i en het panna tillsammans med farinsockret och låt stekas aningen krispigt under ständig omrörning.
Kyl av och blanda i vaniljsockret. 

Fodra en springform med 24 cm diameter med bakplåtspapper och bred ut smulblandningen i ett jämnt lager på formens botten. Lämna en del för garnering.
Strö röda vinbär på bottnen, lämna en del till garnering.

Skär vaniljglassen i några centimeter tjocka skivor och skivorna ytterligare i bitar.
Lyft bitarna huller om buller i tårtformen och strö ännu i resten av brödsmulblandningen.
Strö resten av de röda vinbären i formen och lyft strax formen i frysen, låt den gärna stå över natten.

Lösgör tårtan från formen och garnera med färska hallon. Flytta över på ett serveringsfat och servera genast.

Receptet: Hellapoliisi