Toast Panike

Ainekset:

  • Maalahden Limppua
  • 300 g graavattua siikaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 1 dl créme fraichea
  • tilliä
  • valkopippuria

Leikkaa peratut, graavatut fileet pieniksi paloiksi. 
Hienonna sipuli ja kananmunat. 
Lisää muut ainekset créme fraichen sekaan.
Laita Maalahden Limpun päälle runsaasti seosta.

Voidaan tarjota esim. alkuruokana, illanistujaisissa, kahvipöydän suolaisena tai noutopöydän yhtenä ruokalajina.

Viinisuositus

Toast Paniken graavisiika ja créme fraichen hapokkuus vaativat viiniltä hyvää ryhdikkyyttä, 
sillä siian suolaisuus ja kastikkeen hapokkuus pehmentävät valittavaa viiniä. 
Mikäli viinistä löytyy reilua sitrus- tai limearomikkuutta, täydentää se annoksen 
aromimaailmaa. 

Resepti: Antti Puromies 
Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo/Viini-lehti