Vaasan Yrittäjien Vuoden yritykset 2010: Wapice Oy ja Maalahden Limppu Oy.

Kuvassa: Elisa ja Pasi Tuominen Wapice Oy ja Lisbeth ja Jarmo Latvasalo Maalahden Limppu Oy. Kuva: Seppo Lammi. Julkaistu Vasabladetissa 20.11.2010.

Voittaja pienyritysten luokassa:  Maalahden Limppu  Oy

Maalahden Limpun valinta Vaasan Yrittäjien vuoden 2010 yritykseksi on hieno osoitus yrittäjäyhteisön arvostuksesta tekemäämme pitkäjänteistä työtä kohtaan. Kiitos kuuluu erityisesti asiakkaillemme ja henkilökunnallemme. Olemme tehneet kovasti töitä tuotteen valtakunnallisen tunnettuuden lisäämiseksi, sanoo Jarmo Latvasalo. Yritys on pystynyt kasvattamaan vuosittain liikevaihtoaan ja lisäämään myyntiään myös kansainvälisillä markkinoilla. Maalahden Limppua löytyy Suomen ja Ruotsin lisäksi muutamista muista maista.

Jarmo ja Lisbeth Latvasalo ostivat yrityksen vuonna 2001, jolloin tuotantotilat sijaitsivat vielä limpun synnyinseuduilla Maalahden Åminnessa. Yritys oli pieni ja markkina-alueena oli tuolloin lähinnä vanha Vaasan lääni. Maalahden Limppu on perheyritys. Omistajaparin lisäksi yritys työllistää Latvasalojen molemmat tyttäret ja heidän puolisonsa sekä ammattitaitoiset leipurit.

Vuonna 2009 yritykselle valmistuivat uudet tuotantotilat Vaasan Runsoriin moottoritien läheisyyteen. Tuotantolaitoksessa on puhdasilmatila ja valmistus on täysin automatisoitu. Näin fyysisen työn osuus on saatu minimoitua. Panostamme korkeaan laatuun ja hygieniaan. Uusi tuotantolaitoksemme mahdollistaa sen.

Suomessa limppujen valtakunnallinen jakelu hoituu keskusliikkeiden kautta vähittäismyymälöihin sekä HoReCa-tukkujen välityksellä ravintoloihin ja suurkeittiöihin. Ruotsissa keskustukkujen kautta vähittäismyymälöihin. Teemme jatkuvasti töitä uusien vientikohteiden löytämiseksi. Tavoitteemme on lisätä vientiä maltillisesti.